Voor Gaea in de hondenkar mee op vakantie kan, moet ik er eerst een hebben natuurlijk

Gaea en 4000 km lopen is een optie, maar gaat wel erg lang duren. Niet alleen omdat zij (gelukkig) langzamer loopt dan ik kan fietsen, maar ook omdat ze de zolen van haar poten kapot loopt als ze te ver moet, over scherpe steentjes moet of als de temperatuur te hoog is om te lopen.

Dus op zoek naar een geschikte hondenkar……

Nu heb ik er vele bekeken op het internet en via YouTube. En één merk springt eruit wat betreft stabiliteit. Waar de meesten de stang van de kar naar de fiets aan de zijkant hebben, heeft deze, de Doggyride, de stang in het midden. Dit zorgt dat deze stabieler op de weg ligt en minder snel omslaat. Het is een mooie kar, maar zeker niet de goedkoopste.

Gelukkig hebben onze vrienden Jos en Elma zo’n Doggyride, en mag ik hem lenen. Het is een veilige manier om erachter te komen of Gaea in de hondenkar wil, zonder het risico te lopen met een hondenkar te kopen terwijl Gaea niet In wil.

In het vorige bericht, heb ik beschreven hoe we Gaea lieten wennen aan de Doggyride.

Het antwoord na 2 weken wennen was gelukkig ja! Daarom ben ik op Marktplaats gaan kijken of er een goede tweedehands Doggyride te koop  is. Mijn ervaringen bij de aankoop van de Doggyride op marktplaats heb ik beschreven op de pagina “Tips bij de aankoop van een hondenkar”.

En bij de derde poging: Geslaagd. Ik heb de Doggyride Novel 10 gekocht, met alle opties. De kar was zo goed als nieuw, aangezien de honden van de vorige eigenaar er niet in willen en hartverscheurend janken als ze in de kar moeten.

Dus de geleende hondenkar kan terug, en Gaea en ik kunnen samen fietstochten maken. Eerst wat kleine afstanden en naar een gebied waar ze zich kan uitleven, om het uit te breiden naar meerdaagse tochten.

 

 

 

 

 

2 antwoorden op “Voor Gaea in de hondenkar mee op vakantie kan, moet ik er eerst een hebben natuurlijk”

  1. Hey Theo en Elke, goede reis! Geniet van elke dag! Theo, we zien je weer in het verre najaar. Toi Toi, Elma en Jos!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *