Nu er meer zicht komt op de reis, wordt het nu tijd om de spullen te gaan verzamelen

Reizen met een hond vergt aanzienlijk meer voorbereiding zowel informatief als qua aanschaf van materiaal. Als er al iets staat over tochten met de hond naar Spanje, wordt dit meestal afgeraden. Door de warmte, zeg maar hitte, loopt zij haar poten stuk op het asfalt.

Nu ga ik met de fiets. En Gaea reist mee in de hondenkar, voorzien van een koeldeken, die haar lekker koel houdt. Dus op dat vlak wordt er voor haar beter gezorgd dan voor mezelf………………………………. Hoezo een hondenleven?

Aangezien juli en augustus de periode is waarin je in Zuid- en Midden-Spanje niet wil fietsen, omdat het te warm is, moet ik daar mijn planning op aanpassen. Op warme (dus alle) dagen erg vroeg opstaan om, zoals het in Spanje en Frankrijk betaamt, in het heetst van de dag in de schaduw van een boom, als die er tenminste is, te verpozen tot het weer wat koeler wordt. En dan laat op de middag misschien nog wat kilometers af te leggen. Ik moet zeggen dat spreekt mij wel aan. Vooral dat rusten in de schaduw van een boom. En dan bij aankomst op de camping, tenminste als die er is, een heerlijk koud biertje.

Proost!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *