En de voorbereiding gaat weer verder…

Feestdagen , ontzettend gezellig, maar ook enorme energievreters voor mij. Op dat soort momenten merk ik, maar ook de rest van ons gezin, de gevolgen van de beroerte: Vermoeidheid door overprikkeling en daarom mezelf vaak terugtrekken om op de belangrijke momenten weer voldoende aanwezig te zijn. Gelukkig hebben we met elkaar een manier voor gevonden om er mee om te gaan.

Dit betekende ook even dat de voorbereiding van de reis op een laag pitje kwam te staan. Maar nu ben ik er weer aan toe om verder te gaan met de voorbereiding van de fietsvakantie.

Voor de tent heb ik gekozen voor de Nigor Wickiup 4 met halve binnentent. Een piramidetent met 1 stok, dus erg licht en tegelijkertijd ruim genoeg voor 2 personen, een hond en de bagage.

De slaapzak is ook al geregeld. Nu nog de keuze voor een slaapmatje van Exped en dikte 9 cm en/of  Helinox Cot one. Daar ben ik nog niet uit. Qua gewicht zou ik alleen voor de Exped kiezen, maar omdat ik toch ook nog in de hitte in Spanje en Portugal fiets, houd ik er rekening mee dat ik onderweg een siësta houd en een lekker dutje doe. Voor de hond is het prima geregeld met de Doggyride én een verkoelend matje én een parasolletje! Maar voor mezelf nog niet.

Aangezien de ondergrond onderweg vaak rotsachtig is, ben ik bang dat als ik op mijn matje op deze bodem ga liggen het binnen de kortste keren lek is. Anderzijds het is wel weer 1 kg meer die je berg op moet zeulen. En bergen, die kom ik genoeg tegen onderweg.

Dus als je tips hebt? Graag!!!!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *