Het tijdstip van vertrek komt snel dichterbij

Zondag 10 juni om 12.00 uur vertrekken Gaea en ik op onze “Tour de Europe” of in ieder geval het westelijk deel ervan. De voorbereidingen zijn bijna klaar. Het materiaal is aangeschaft en is uitgeprobeerd. En Gaea en ik hebben aan onze conditie gewerkt, en dat was in mijn geval echt wel nodig!!

Het idee van 4,5 maand onderweg zijn: fietsen, tent opzetten, koken, eten, slapen, opstaan, eten  en weer fietsen is spannend, inspirerend en geeft me het gevoel van  vrijheid om op eigen wijze mijn eigen weg te gaan en mezelf onderweg tegen te komen. Soms (waarschijnlijk zelfs vaak) zal ik tegen mijn nieuwe grenzen aanlopen, maar daardoor ontstaat ook de kans om nieuwe mogelijkheden en de nog aanwezige kwaliteiten te (her-)ontdekken. En anders  “gewoon” leren de situatie te accepteren zoals deze is. EN DAT LAATSTE ZAL ECHT MIJ NIET MEEVALLEN!

Buiten eten en drinken, zal mijn belangrijkste energiebron voor de reis komen uit gesprekken met mensen die je onderweg tegenkomt.  Mijn ervaring tot op heden is dat als je in je eentje (of met Gaea) fietst, je altijd weer mensen tegenkomt  met een mooi (levens-)verhaal die ze graag met je delen. En hoeveel energie die gesprekken me meestal ook kosten, ze inspireren me en geven me weer stof om over na te denken. En bovendien kan ik mijn nieuwsgierigheid ook weer bevredigen.

Dus hoe spannend het ook is, hoe ik  Irma, Bob, Elke en mijn goede vrienden ook ga missen; ik kijk uit naar de reis en de ontmoetingen onderweg.

 

8 antwoorden op “Het tijdstip van vertrek komt snel dichterbij”

 1. Als ‘gewoon’ te moeilijk is, Theo, probeer dan ‘ongewoon’ op deze bijzondere tocht. Jij komt er wel, geniet waar je kan!

 2. Theo, hoe gaaf is dit!!
  Ik had ergens wel begrepen dat je iets van plan was maar 4,5 maanden op de fiets is echt geweldig .
  Ik weer zeker, je gaat hiervan genieten!
  Liefs Hildegard

  1. Hoi Hildegard,
   Aangezien ik erg eigenwijs ben, kost het meer tijd om het bedrijf los te laten. Dus dacht ik: maak er maar een langere rit van! Maar ik zie Irma een weekje in de Dordogne, en een weekeinde samen met Elke in Porto, waarna Elke en ik in drie weken doorfietsen naar Sevilla.

 3. Beste Theo, een betere benadering is bijna niet mogelijk.. Veel zegen op al je wegen.. intern en extern.. Big hug, JW

 4. Hé Theo, gaaf verslag. Zo zie je maar weer hoeveel mensen je ontmoet. Veel plezier en Toi Toi in de Ardennen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *