Over mezelf (en natuurlijk Gaea!)

I don’t no where I am going, but I’m on my way.

Carl Sagan

In het verleden wilde ik een ding echt vermijden: Stilstand!

Theo:

Stilstand betekende voor mij achteruitgang. (en zo voelt het eigenlijk nog steeds aan).

Daarom was er in mijn leven maar een richting: VOORUIT EN NIEUWE ERVARINGEN OPDOEN!

In 2008 kreeg ik mijn eerste beroerte, waardoor ik juist datgene ervoer, waar ik het meest bang voor was: Achteruitgang. Na jaren worstelen kwam Irma, mijn vrouw, met het voorstel om een hond te nemen om mij te mobiliseren. Dit werd Gaea. Een Original Labradoodle van Orseket uit Zaandam.

En…. het werkte. Het driemaal daags uitlaten hielp en helpt om in zowel lichamelijk als mentaal in beweging te komen en te blijven.

In 2016 kwam er echter nog een beroerte overheen, die maakte dat er weer een stap achteruit werd gezet. Een grote aanslag, niet alleen voor mij, maar zeker ook voor mijn omgeving. In deze periode hebben we allemaal ontzettend veel steun ervaren van elkaar,onze vrienden en familie, maar niet te vergeten ook van Gaea.

Nu sta ik op het punt dat ik afscheid ga nemen van mijn werk, een aantal hobby’s, (ski – en zeil-) vakanties met vrienden en ervaar een leegte in mijn leven.

Daarom is het nu tijd om een grote fietstocht te maken. Alleen op de fiets, met Gaea in de hondenkar, door de natuur fietsen, kamperen en (minimaal in de fysieke wereld) vooruit te gaan.

Over kampeertrektochten op de fiets met de hond en wat daarbij nodig is, waar je kunt overnachten, is niet veel dan wel gefragmenteerde informatie voorhanden. Een mooie daginvulling dus voor de komende 9 maanden.

Gaea:

De nieuwe naam in Australië voor een Original Labradoodle luidt: “Cobberdog”. Cobber staat voor vriend, iemand die aan je zijde staat. Nou Gaea is een echte Cobberdog. Naast het feit dat ze mijn maatje, bijna mijn therapeutische hulphond is, wordt ze ook af en toe ingezet tijdens de begeleiding van jongeren met AD(H)D en of ASS. Het is geweldig hoe ze zich dan aanpast aan de jongere die ze voor zich heeft.

Naast haar gevoeligheid is ze erg intelligent, eigenwijs en leergierig.

De band tussen Gaea en mij is zo hecht, dat ik me niet kan voorstellen dat ik haar voor een lange periode moet missen en datzelfde geldt voor haar.

Dus: Gaea gaat mee op mijn grote fietstocht waarin ik hoop weer meer tot mezelf te komen, zonder druk mijn grenzen te ontdekken, maar vooral weer in balans te komen.