Tips bij de aankoop van een hondenkar.

Hondenkarren zijn er in vele soorten en maten. En niet te vergeten met verschillende prijzen. Omdat ik een grote reis over goede en erg slechte wegen ga maken, stel ik andere eisen aan mijn hondenkar, dan dat ik zal maken als ik alleen kleine afstanden om het huis ga fietsen met Gaea.

De ervaringen die ik heb opgedaan wil ik hieronder graag met je delen:

 • Vraag je af waar je je hondenkar voor wilt gebruiken.
  • Sommige karren kun je alleen voor de fiets gebruiken, sommige daarnaast(o.a. Doggyride)  ook als wandelwagen.
  • Gebruik je hem voor vakantie, neem je hem mee in de auto, of gebruik je hem alleen thuis achter de fiets? In dat laatste geval is het vaak niet nodig dat deze eenvoudig uit elkaar te halen is.
 • Kijk of je een hondenkar kan lenen.
  • Je hond kan wennen aan het rijden in een hondenkar. En wil  je hond er niet in, of kan er niet aan wennen, is het fijn om te weten voordat je veel geld uitgeeft
 • Je kunt een nieuwe hondenkar kopen, maar ook tweedehands op marktplaats.
  • Koop de hondenkar bij voorkeur ná de zomervakantieperiode:
   • Na de zomer worden de hondenkarren vaak te koop aangeboden, als de honden er niet aan kunnen wennen. Dan kun je vaak nauwelijks gebruikte hondenkarren kopen.
   • De zorgt ervoor dat de prijzen dalen vanaf eind september en oktober en deze weer stijgen in het voorjaar.
  • Er worden veel hondenkarren als bijvoorbeeld Doggyride verkocht, blijken het echter niet te zijn.
  • Ga hem zelf afhalen. De eerste kar die ik wilde kopen, was volgens de eigenaar in erg goede staat. Toen ik hem wilde afhalen, bleek het diverse scheuren in het doek te hebben. Dus heb het toch maar laten staan.

Ik heb een persoonlijke voorkeur voor Doggyride, maar er zijn veel merken op de markt. Kijk op internet, informeer jezelf en hopelijk vind je een hondenkar waar jij en je hond veel plezier van beleven.

Een poot van Gaea.